SUPERTIP oftewel: M-useumnacht

Op woensdag 22 november zet het M-Museum in Leuven zijn deuren weer wagenwijd open tijdens de jaarlijkse M-useumnacht. Op het programma? Een hele avond lang concerten, workshops, performances en doorlopende expo’s. Hierbij een overzichtje van wat er allemaal te beleven valt zodat je goed voorbereid ertegenaan kan gaan:

KUNST

Eerst en vooral kan je de nieuwe opstelling van het museum gaan ontdekken. Op dit moment is het zo dat de rode draad van de tentoonstelling gevormd wordt door geuren- en kleurenassociaties. Bovendien is er ook de nieuwe tentoonstelling ‘Over de Grens‘ die je een aantal topstukken uit de middeleeuwse beeldhouwkunst voorschotelt. De tentoonstelling omvat 113 stukken van de 13de tot de 17de eeuw. Je kan dit parcours alleen afleggen, maar de gidsen van studentenkring Mecenas staan je graag bij met een woordje uitleg. (Doorlopend van 19u tot 24u)

museum M.jpg

Naast de optie om het museum als bezoeker te verkennen is er ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen. Om zeker bij de gelukkigen te zijn die deze rondleiding krijgen is het aangeraden om vooraf al online in te schrijven via deze link. (19.40u-20.20u en 21u-21.40u – start aan balie M)

MUZIEK

Van 22u40 t.e.m. 23u40 zullen twee bands de lobby van het museum met hun aanstekelijke klanken vullen. De eerste is Windstil, een duo dat gevormd wordt door Jo en Dieter en die hun muziek omschrijven als: ‘a meeting between hiphop en blues’ en meer nog ‘an international combination with a comfortable, laid-back vibe’. Verder is er nog een tweede dynamisch duo genaamd Juicy (hieronder te zien op de foto) die hun RNB-beats voor de gelegenheid vanuit het hartje van Brussel naar Leuven verplaatsen.

Juicy

Maar ook tijdens het bezoeken van de vaste collectie kan er gerekend worden op een stevig staaltje muziek. De studenten van LUCA Lemmens Muziektherapie spelen interactieve composities zodat je de werken op een originele manier kunt beleven. (19.40u-20u en 20.40u-21u en 22.20u-22.40u)

WOORD

In het forum van het Museum kan je de woordkunsten van de dichter Geert Simonis gaan bewonderen. Geef je oren de kost, maar voor nu nog even je ogen met dit klein kunstwerkje:

capri-sun records

de vader met het mes in de hand
die de slaap aan het kelen is
en ik gewapend met een schaar en een nietjesmachine
en een handzame voorraad nietjes

de vader en ik na ons duel gaan we koken
we nemen twee pollepels zout
en voegen kippenkruiden toe naar eigen smaak
dat is goed voor onze ademhaling

de vader en ik wij komen niet vaak genoeg in huizen
met een open haard of een koelkast onder de grond
als onze longen verfrist moeten worden
zullen we geeuwen tot er koude lucht binnenkomt

de vader en ik na het eten bouwen we samen een villa
ik maak van elke ruimte een rommelkamer
hij verandert elke wand in een klaagmuur
zo wordt het vanzelf wel knus

(20.40u-21u en 22u-22.20u)

PERFORMANCE

Anke Somers zoekt de grens op tussen voelen en zien. Met haar performance Persona (2017) onderzoekt ze het ultieme zelfportret. Wat schuilt er achter het masker? Met porseleinklei als basismateriaal wordt Persona laagje voor laagje opgebouwd. (Doorlopend van 20u tot 23.20u – zaal 1.B)

Verder is er ook nog een photoboot waarin Vicky Bogaerts je te hulp staat met allerhande tips over compositie en belichting om zo – eindelijk – te achterhalen hoe je nu precies de perfecte selfie maakt. (Doorlopend van 20u tot 22u – Lobby)

WORKSHOP

En alsof dit allemaal nog niet overweldigend genoeg is zijn er nog twee workshops. De eerste workshop in de wondere wereld van het keramiek waarbij je je eigen potje kan maken is jammer genoeg al volzet, maar er zijn wel nog plaatsen vrij voor de tweede workshop in de handlettering. Daarvoor kan je je alvast inschrijven via deze link. (Doorlopend van 19u tot 23u – Foyer)

WAT: M-useumnacht / WAAR: M-Museum Leuven (L. Vanderkelenstraat 28) / WANNEER: woensdagavond 22 november van 19u tot 24u / HOEVEEL: 0 euro (cultuurkaart) – 5 euro (studenten en personeel KU Leuven) – 12 euro standaard. Tickets worden verkocht aan de kassa de avond zelf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s