De theatertips van MAART

Ook deze maand is er een boordevol programma in de Leuvense cultuurhuizen. CLUB KULTUUR zocht voor jullie de beste theatertips uit. 

Boom boomBoom Boom – Brussels Jazz Orchestra, strijkkwintet Antwerp Symphony Orchestra en Dimitri Leue

Boom-boom vertelt het verhaal van twee bomen. Twee groepen eekhoorns die elkaar tegenkomen. Een kennismaking met een pluimstaart. Een muzikale ontmoeting tussen een groot jazzorkest en een strijkkwintet, speciaal voor jonge oren.

Componist en orkestleider Frank Vaganée: “Tijdens concerten voor kinderen sta ik altijd versteld: we spelen wat we willen en de kinderen zijn echt mee. (…) Het verhaal van Dimitri Leue alludeert op de problemen van vandaag, het blijft niet enkel bij bomen en eekhoorns. Het is een metafoor voor de problematiek van vluchtelingen en andere heikele thema’s. Alleszins een inspirerende tekst, die bovendien visueel ondersteund wordt door prachtige illustraties.” bron: brusselsjazzorchestra

Tekst en spel Dimitri Leue
Muziek Frank Vaganée
Een co-productie van Antwerp Symphony Orchestra en Brussels Jazz Orchestra
In het kader van Leuven Jazz
Datum zo 18/03 om 15u00
Locatie 30CC Schouwburg
Tickets €15, 50% reductie voor cultuurkaarthouders met de last-minute deals
Meer info hier 

haround foto Boumedienne Belbachir.jpg

Foto: Boumedienne Belbachir

Haroun – het nieuwstedelijk & Ntjong

Salman Rushdie schreef Haroun en de zee van verhalen om een belofte aan zijn zoontje in te lossen. Die vond papa’s werk verschrikkelijk saai. Voor Rushdie was het zijn eerste boek na de fatwa omwille van zijn roman De Duivelsverzen. 

Haroun is een pleidooi voor de kracht van verbeelding wanneer we geen uitweg meer zien. Over hoe we onze kinderen – al dan niet letterlijk – moeten durven loslaten en vertrouwen, zelfs als onze grote mensenproblemen onoverkomelijk lijken. Sara Vertongen bewerkte de tekst, interviewde kinderen en ouders, en goot het geheel in een bijzondere vorm, met daarbij een flinke geut slam poetry, spoken word en rap.

“Een zeer intrigerende productie. Ga kijken! En praat na met je kinderen.” Filip Tielens op Klara

Tekst Salman Rushdie
Tekstbewerking en regie Sara Vertongen
Spel Jorre Vandenbussche en Khalid Koujili
Muziek Gasper Piano
Data wo 21/03, za 24/03, zo 25/03, wo 28/03, za 31/03 telkens om 15u00, vr 30/03 om 19u00
Locatie OPEK
Tickets €12, 50% reductie voor cultuurkaarthouders met de last-minute deals
Meer info hier 

Peter-Verhelst-620x350

Peter Verhelst, Mattias De Craene VS Antoine Pierre

In april lanceert schrijver en theatermaker Peter Verhelst zijn nieuwe roman ‘Voor het vergeten’. Op deze zondag leest hij voor en gaat daarbij in dialoog met saxofonist Mattias De Craene. Drummer Antoine Pierre gaat solo aan de slag met tintelende elektronica en improvisatie.

Dit huiskamerconcert is gratis, reserveren verplicht. De plaatsen zijn beperkt.

Datum zo 25/03 om 15u30
Tickets gratis
Meer info hier 

feest van de filosofie

Feest van de Filosofie

Het thema van het Feest van de Filosofie verwijst dit jaar naar de slogan die vijftig jaar geleden de muren in Parijs sierde: De verbeelding aan de macht (L’imagination au pouvoir).

Er wordt gereflecteerd over filosofische thema’s als verbeelding en macht, en over de weerklank ervan in onder meer de maatschappij, politiek, kunst en literatuur.

Om 13u30 geeft Chantal Mouffe de openingslezing in 30CC/Schouwburg. Alicja Gescinska brengt met Wanderlust Live een diepgaand gesprek met de Leuvense schrijver Koen Peeters, de ECI-prijswinnaar van 2017. Jannah Loontjens, auteur van de nieuwe roman Wie weet, geeft een lezing over de Onbegrensde verbeelding van de literatuur. Daarnaast staan in STUK panelgesprekken en workshops op het programma, met o.m. Rudi Laermans, Joost de Bloois, Sarah Bracke, Assita Kanko, Herman Parret, Carine Fol en Erik Thys. Je kan ook deelnemen aan een Leuven 50 jaar na 1968-wandeling en voor de kleinsten is er een workshop Filosoferen met kinderen. Om 20u00 zetten we de avond in met de audio- en videovoorstelling The Space Between van Katharina Smets, Ingrid Leonard en Inne Eysermans en de docu Leuven ’68, ingeleid door Walter Zinzen. Napraten kan in het STUKcafé.

Een veelbelovend programma!

Datum za 31/03 om 13u30
Locatie 30CC Schouwburg en STUK
Tickets €17, €12, €9 met cultuurkaart
Meer info hier 

 

sara degraeve.jpg

Foto: Sara Degraeve

Fondriest – Andy Van Kerschaver

Fondriest is een coming-of-ageverhaal over een jongetje dat tegen alle verwachtingen in acteur is geworden. Een eerlijk en kwetsbaar relaas over de uitbraak uit een dorp en de inbraak in de échte wereld. Met het hele wielergebeuren van de laatste 25 jaar als herkenbaar canvas.

De toeschouwer wordt meegezogen in intriges, dramatische wendingen en pittige feiten uit de wielersport, maar krijgt evengoed inkijk in de absurditeit van een enggeestige wereld die van de sportheld een klein mensje maakt.

Van en met Andy Van Kerschaver
Datum za 31/03 om 20u00
Locatie 30CC/Wagehuys
Tickets €14, 50% reductie voor cultuurkaarthouders met de last-minute deals
Meer info hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s