Warhaus, of hoe je Het Depot op zijn kop zet

Een concert van Warhaus is altijd een verrassing. Maarten Devoldere slaagt er elke keer opnieuw in om samen met zijn band een performance neer te zetten die iedereen wakker schudt. Want hoeveel concertjes zien we wel niet op een jaar die exact zijn wat we er van verwachten? Warhaus vernieuwt, experimenteert en verrast.

Als voorprogramma zagen we Sylvie Kreusch, vriendin van Maarten en sidekick van de band, die naar eigen zeggen haar eerste solo optreden gaf. Debuutsingle ‘Seedy Tricks’ kwam een week geleden uit en werd vol lof ontvangen. Live mochten we genieten van een intense sfeer met de nodige sensuele en roodkleurige dans- en lichtshow. Of het de sound van het jaar is kunnen we niet zeggen, maar stilstaan was geen optie. Sylvie schreeuwt beweging en seks.

Het tweede album van het soloproject van Maarten Devoldere, frontman van Balthazar, kwam reeds in oktober uit onder de verrassende naam ‘Warhaus’. Afgelopen dinsdag zakte de band af naar het Leuvense Depot. ‘Bedankt aan iedereen die hier is in plaats van in een fakbar’, sprak Devoldere.

Met haar dat net iets langer was dan we gewoon zijn, kwam Maarten het podium geschuifeld. Jasper Maekhelbergh zagen we deze keer niet op het podium, al stond hij wel in de zaal. ‘Well well’ beet de spits af, en hoe. Een afwisseling van nieuwe en oude nummers vormde een spetterende setlist. Naar goede gewoonte bereikte het muzikaal spel een eerste hoogtepunt tijdens de vrije versie van ‘Beaches’ en die lijn van overwelmende sounds werd doorgetrokken. We hoorden onder andere Kreusch, I’m not him, Dangerous op verschillende manieren gebracht en voor je het wist naderde de show het einde.

Doorheen de hele show heerste er een energieke, maar familiale sfeer. Nog meer dan we gewoon zijn van de band spatte het plezier er van af en dat reflecteerde op de zaal. Of was het omgekeerd, en putte de band hun energie uit het laaiend enthousiaste publiek -waar Maarten zijn nonkel duidelijk deel van maakte?

Bij de vraag naar een verzoeknummertje klonk er luid en duidelijk ‘Machinery’ uit de zaal, wat uw recensente zeker kon bekoren. Frontman Devoldere bedankte de band, zijn nonkel en de enthousiast dansende fan uit het publiek waarna hij afsloot met, niet geheel onverwacht, Mad World. Nog één keer slagen Maarten en co. er in het publiek helemaal los te krijgen en de boel te laten ontploffen. Uitgelaten en tevreden verlaten ze het podium, maar komen al snel terug. Met ‘een break up song’ deze keer. ‘Fall in love with me’ vervulde de harten van de fans met liefde.

Die liefde sprak Maarten dan ook uit met zijn geheel at random mededeling ‘Love is in the air’. Waarna het publiek elkaar in de armen vloog onder begeleiding van John Paul Young’s meesterhit.

31290112_10156471697561349_776168592604397568_o

© Lotte Torsin – Het Depot

24/04/2018 – Warhaus – Het Depot

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s