Dromerige jazzy sferen and& techno-pop op het SlotUUR KULTUUR

Het bruisende stadsleven in al haar diversiteit, innovatie en multidisciplinariteit tot één geheel laten ontpoppen, dat is waar het and&-festival voor staat. Wat de allereerste and&-dag is, is het laatste UUR KULTUUR van dit academiejaar. Op woensdag 3 mei waren de concerten in het Depot en het International House gratis voor cultuurkaarthouders. Het werd een fijne avond met een elektronische jazzy sound die ook een absolute leek als mezelf wel kon bekoren.

maxresdefault

Technologie en cultuur met elkaar verzoenen doet and& consequent tot in het kleinste detail. De chip op het polsbandje van de concertgangers wordt bij het binnen-en buitengaan gescand en je drankje aan de bar kan je er ook mee betalen. In Het Depot openen Laura Misch en haar saxofoon de avond. Zingen, spelen en haar knopjes en pedalen in bedwang houden, ze doet het allemaal in haar eentje en ze doet het goed. Ik ben geen deskundige, maar ze deed iets met me. Als een zeemeermin lokte ze het publiek Het Depot binnen en maakte de zaal warm voor de rest van de avond. Kamaal Williams geeft de indruk van een eeuwige jamsessie, maar dan op een verfijnd en doordacht niveau. Ten slotte is er nog Jordan Rakei. Zijn kracht is meerstemmigheid. Het publiek is helemaal mee en enkel dat is al een plaatje op zich.

Voor wie het een tikkeltje underground mag zijn, is het International House the place to be. Als je het spoor van donkerblauwe dwaallichtjes volgt, kom je uit bij een tot danstent uitgebouwde turnzaal. De dj’s die die hier aan het werk waren zijn: Up High Collective, Kelly Lee Owens, Laurel Halo en Jlin.

Als een open-minded toerist in eigen stad, heb ik mij laten meeslepen door de eerste avond van het and&-festival en ik kan zeggen dat het een succes was. Het was een geslaagde afsluiter van het KULTUUR-jaar en ook de rest van het and&-programma ziet er veelbelovend uit.

31841630_1815526202083676_4974271285019279360_o

SLOTUUR KULTUUR CONCERTEN N.A.V. AND&-FESTIVAL| 3 mei 2018 | Het Depot en International House| gratis voor cultuurkaarthouders |  Meer info? Klik hier voor de website

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s