Kleinkunst met grote Klasse.

Woensdagavond stonden Lenny En De Wespen in de Leuvense Schouwburg. Een doodgewone kleinkunstavond, zou u kunnen denken. Ja, maar dan bijgestaan door kleinkunsticonen als Eva De Roovere en Jan De Wilde. Klasse, met een grote K. Het werd een avond vol nostalgie, humor en machtige samenzangen van Vlaamse klassiekers.

b5f63509-3f1c-4c5b-b6d8-b9dce754dd18

Lenny En De Wespen? Denk aan de broer van Yevgueni, wiens neef Stoomboot is en al sinds jaar en dag de Buurman van Kommil Foo is. Ook hebben ze een bepaald Jonas Winterland-gehalte en zelfs Pieter Embrechts heeft een vinger in de pap. Dat alles met een bindsausje op basis van een solo Frank Vander linden. Zoiets. Duidelijk? Ah ja, en dan werd dit concert nog eens bijgestaan door kleinkunstgrootheden Eva De Roovere en Jan De Wilde. Kortom, de échte liefhebber van het Nederlandstalig lied voelde zich volledig in zijn sas.

Het vijftal -met Lennaert Maes als frontman- kwam een nieuw album voorstellen: ‘Instant’. Het hoofdthema? Nostalgie, lijkt me. Lenny doet tegenwoordig namelijk aan mijmeren. Over hoe hij vroeger schreef naar zijn pennenvriendin, de BRT Top 30 aftapte, liefjes probeerde te scoren en gelukzalige avonden op Dranouter beleefde.

Dat laatste nummer bracht Lenny trouwens featuring Eva De Roovere. Een prachtige samenzang weerklonk door de Leuvense Schouwburg. Zonder twijfel het hoogtepunt voor de pauze. Naast de eerder grappige inleidingen van nummers en rijmende voorstelling van de bandleden. Ook de toffe videoclips die de songs begeleidden, boden een grote meerwaarde aan het showgehalte. Met de nodige credits aan filmmaker Ruben Goffin. Wel was ik blij dat de pauze na 45 minuten werd aangekondigd want die krappe rode schouwburgstoeltjes zijn niet bepaald ontwikkeld voor mensen met lange benen.

En dan was het wachten op Jan De Wilde. Toch wel de hoofdreden waarom ik kwam piepen vanavond. Met alle respect voor Lenny en zijn Wespen, natuurlijk. Maar dat zal Lennaert me zeker niet kwalijk nemen. Als zijn persoonlijke held moet het een eer zijn om “Anneke Weemaes” en klassieker “De Fanfare Van Honger En Dorst” samen te mogen spelen. Net als ook Eva De Roovere haar hit “Fantastig Toch” samen met Lenny bracht. Mooi duo. Diggy Dex is er niks tegen.

En dan liep de avond al stilaan op z’n einde. De semi-volle zaal was getuige van hoogstaande kleinkunst. Met leuke deuntjes en komische teksten wisten Lenny En De Wespen het publiek zo’n 2 uur lang te entertainen. We zagen Eva De Roovere en Lennaert intiem zijn, Griet rock ’n roll dansen op het podium en kleine Marie de show stelen. Wat een avond. Kleinkunst op z’n best … of hoe je groot kan zijn in iets kleins.

met Lennaert Maes (zang en gitaar), Steven Vervaet (toetsen en elektrische gitaar),  Andries Boone (mandoline, viool, elektrische tenorgitaar en toetsen), Mathias Moors (bas) en Bert Huysentruyt (drums en percussie)


Setlist:

“Hoe Jij Anders Bent”, “Instant”, “Alles Gaat Goed”, “Radio”, “Tommie”, “Blij”, “Heleen” “Dranouter”, “Jij”, “slapen” //PAUZE// “Hey Marie”, “ode aan Poeske Scherens”, “Einde Van De Rit”, “SS”, “Fantastig Toch”, “Hoe Zou Het Zijn”, “Dansen Is Een Medicijn”, “Anneke Weemaes”, “Fanfare Van Honger En Dorst”, “Zal Je Dragen”, “70 kanalen” (Bruce Springsteen cover)


Wat? Lenny En De Wespen (ft. Eva De Roovere en Jan De Wilde) // Wanneer? 7 november 2018, 20u // Waar? 30CC/Schouwburg // Prijs? vanaf €16 (korting met cultuurkaart!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s