TIP VAN DE WEEK: Tanguy Thivin in Flugzeug: een kleine expo met een grote boodschap

Flugzeug opende afgelopen zomer haar deuren en neemt dankzij haar drieledige conceptuele kader een unieke plaats in het Leuvense cultuurlandschap in. De eigenaren laten in deze ontmoetingsruimte naar goede Berlijnse gewoonte muziek, expo en design samenkomen en borduren verder op de raakvlakken tussen deze verschillende kunstvormen. Op het eerste zicht lijkt Flugzeug een conventionele platenzaak, maar wanneer je voorbij het uitgebreide aanbod LP’s geraakt, kom je in een kleine exporuimte. Hier worden doorgaans een vijftal werken tentoongesteld en tot 26 november valt deze eer te beurt aan Tanguy Thivin.

Deze schilder uit Lyon laat zich zichtbaar inspireren door de natuur, zo zijn de seizoenen voor hem van vitaal belang. De Franse kunstenaar resideerde een tijd lang in Japan, wat zich uit in de gebroken kleuren, met name het groen en het blauw. Zijn werk is doordrenkt van natuurlijke taferelen, zoals takken en bomen, die hij op minutieuze wijze vervaardigde met acrylverf.

Naast schilderijen exposeert hij ook beelden gemaakt van recyclagemateriaal, waarmee hij afval poogt te incorporeren in de ecologische cyclus, een ideologie waar Flugzeug zich ook achter schaart. Op de vernissage op 12 oktober begeleidde de Leuvense band Schim de expo van Thivin, een treffend voorbeeld van de manier waarop beeld, klank en inspiratie elkaar vinden in deze ontmoetingsruimte.

Snel zijn is echter de boodschap, aangezien de expo nog maar loopt tot 26 november. Voor zij die het niet zo hebben voor natuur-geïnspireerde schilderijen of recyclagekunst: een noemenswaardige platencollectie, een vintage interieur en gouden raad op mensenmaat zijn ook pertinent aanwezig. Genoeg om elke doorgewinterde cultuurliefhebber te bekoren.

Tanguy Thivin in Flugzeug: tot en met 26 november

http://www.flugzeugmusicartdesign.be/

GRATIS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s