Zomers, zomerser, Jaguar Jaguar!

Nog geen jaar geleden stonden zeaan de wieg van hun nieuw project, eergisteren stonden ze in de grootste concertzaal van Leuven. Jaguar Jaguar is goed op weg om hun naam te verzilveren binnen de Vlaamse indie-pop scene en waarschijnlijk nog ver daarbuiten.

Jaguar Jaguar is een versmelting van de toetsenist, zanger en gitarist van Lohaus, de bassist van Soldier’s Heart en de drummer van Tamino, niet toevallig stuk voor stuk voormalige kandidaten van de Nieuwe Lichting – dikke duim voor Studio Brussel. Klinkt de naam nog niet bekend in de oren? Vergelijk het met een mengeling van Jungle en Balthazar; opzwepend maar bedaard, beklemmend maar opgetogen. Ondanks hun nog maar korte bestaan lijkt het alsof ze niets anders gewoon zijn.

Wat is er nu zo speciaal aan deze kersverse band uit Antwerpen? Er is niet één maar vijf frontmannen. Jawel, alle vijf bandleden nemen het zingen tot hun rekening, wat een nostalgische en geniale meerstemmigheid oplevert. Een waar plezier voor je oren! Voeg daar funky gitaarrifs, zwevende synths en opzwepende drums aan toe en je krijgt succesformule genaamd Jaguar Jaguar als resultaat. Meeslepende indie-pop van de bovenste plank, waarbij niet alleen het publiek maar ook de band zelf van gaat dansen. Aan beweging dus geen ontbreken, dat is te zien aan de losbandige en uitgelaten ambiance die op het podium heerst. Het ziet er naar uit dat de mannen elkaar niet alleen op muzikaal vlak hebben gevonden.

 

Jaguar Jaguar klinkt als een zwoele zomeravond die op je neerdaalt. Dan bedoel ik niet alleen muziekgewijs; ook op vlak van sfeer zat alles snor. De heerlijk zomerse deuntjes die de band zo typeren worden vergezeld door een spectaculair lichtspel, waarbij een discobal natuurlijk niet kan ontbreken. Tel deze elementen bij elkaar op en je waant je op een Spaans strandje, al wegdromend met een heerlijke piña colada in de hand. Niet toevallig, want de groep stelde hun eerste ep samen in het zonovergoten Empuria. Het tropische is dan ook een element dat steeds weerkeert; in hun muziek, in hun videoclips, maar ook in hun groepsnaam.

Focus ligt bij de veelzijdige mannen van Jaguar Jaguar niet alleen op de muziek en de meerstemmigheid, ook visueel moeten zij niet onderdoen. In hun wat bizarre maar daarom niet minder entertainende videoclips figureren niet de bandleden zelf, maar personages die de muziek en de sfeer errond zo goed mogelijk representeren. De bedoeling is dat de muziek de bandleden overstijgt en of ze in hun opzet slagen! Music for the sake of music en een ode aan de stem. Een aanrader van groot formaat die het zonder twijfel nog ver zal schoppen.

image

 

Jaguar Jaguar / maandag 25 maart 2019 / Het Depot / €15, €12 met cultuurkaart

Een gedachte over “Zomers, zomerser, Jaguar Jaguar!

  1. Pingback: INTERVIEW: Jaguar Jaguar | CLUB KULTUUR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s