Faces on TV met een powerset in het Depot

Vrijdagavond (3/05) gaf Faces on TV een laatavondconcert in het Depot. De show heette dan ook ‘All Night Funeral’, naar het gelijknamige album ‘Night Funeral’ dat vorig jaar uitkwam. Frontman Jasper Maekelberg maakte van dit soloproject een dansbare plaat met een eigen stempel.

De show begon met Looking Glass, dat al meteen een shot in de roos was. Hoewel hij een gevarieerde band mee had en met vele live klanken speelde, waren de blazers spijtig genoeg enkel op tape te horen… Dancing After All deed het publiek losgaan, en het extreem-dansbaar deuntje van Call Me Up deed daar bijlange niet aan onder.

DSC_0838.jpg

De show werd onderbroken door een intiem momentje, waarbij de band het podium verliet en Maekelberg alleen over bleef om Tell Me te brengen. De show kende hier zeker geen hoogtepunt, maar door het uitrekken van de instrumentale stukken in het nummer bracht hij wel een soort van geheimzinnige en transcendentale sfeer over.

‘The Image of Boy Wonder’ was dan weer wel een van de hoogtepunten in de set. De kwaliteiten van pianiste en duizendpoot Dienne Bogaerts kwamen meer dan eens tot zijn recht. De tweede stem, dwarsfluit, … tilde het nummer naar een hoger niveau en maakte de show eens zo intens. Een meerwaarde voor de liveband!

De show werd alleen maar groter en grootser. Suspicious, een nummer dat wel heel hard aan Warhaus doet denken, werd een groot feest met drie nieuwe gasten. Deze keer hoorden we de blazers wél live. Niemand minder dan de leden van Balthazar zorgden voor deze epische bijdrage. Maarten Devoldere, gekleed in een bontjas over zijn blote borst, Simon Casier en Michiel Balcaen toverden samen met de band het Depot om in een bovenaards dansparadijs.

DSC_0879 (2).jpg

Als bisnummers volgden nog Terminal Cas en Love/Dead, wat beide ongelooflijk sterke nummer zijn. Hoewel het één van de weinig zaalshows van Faces on TV was in Vlaanderen, haalden ze niet het grote publiek naar de zaal. Dat hield Maekelberg en co niet tegen om het beste van zichzelf te geven en een grandioze show neer te zetten. Nog een dikke pluim voor het licht!

DSC_0921.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s