Even er tussenuit met TERRASFILMS+

STUK, Cinema ZED en KULeuven presenteren: TERRASFILMS! Gedurende de maand juni kunnen studenten, en andere geïnteresseerden uiteraard, gratis naar openluchtfilms komen kijken op het binnenplein van het STUK. De films starten van zodra het donker is (+- 22u30), dus perfect als verhaaltje voor het slapen gaan! Speciaal voor ons stelden zij een geniale selectie van interessante, leuke, grappige en griezelige films samen.

Ben je er nog niet over uit welke film nu jouw avondpauze verdient? Bekijk dan even deze korte doorlichting! Ohja, btw: het is gratis!!

  • BLACKKKLANSMAN 10/06

De eerste topper is een interessante en toch een grappige. Spike Lee komt naar buiten met een verhaal over een zwarte en een joodse politieagent die binnendringen in de KKK. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en confronteert ons met een ongelooflijk verhaal op hilarische wijze in een classic ’70 jasje.

  • SING STREET 12/06

Voor deze tweede film zappen we 10 jaar verder in de tijd. Sing Street is een film over muziek in de jaren 80. De regisseur, John Carney, neemt ons mee naar het Dublin van zijn jeugd. In plaats van grote Hollywood sterren zien we een heerlijk authentieke cast die stuk voor stuk ook nog eens écht muziek kunnen spelen. Een gezellige film over jeugdig enthousiasme en de beproevingen die daarbij horen.

  • FREE SOLO 14/06

En dan nu: documentaire. Free Solo is een van de meest besproken documentaires van de laatste jaren. Geen fan van docu? Laat je dan toch maar verrassen door dit prachtig werkje. De film volgt de ultieme uitdaging voor free-soloklimmer Alex Hannold: de beklimming van El Capitan, zonder beveiliging uiteraard (!?). 1u 41 minuten pure spanning en prachtige beelden, een must see op groot scherm! BTW, deze won een Oscar…

  • LA LA LAND 17/06

Om even uit te puffen kan je ook gaan genieten van een gezellig avondje musical. Een mooie cast met een hoog knuffelgehalte en dat onder een echte sterrenhemel. Perfect met een wijntje en een dekentje zou ik zo zeggen.

  • BABY DRIVER 19/06

Een jongeman genaamd Baby heeft nog een schuld af te betalen bij Doc. Hij wordt zijn getaway-driver voor bankovervallen en samen met Buddy en Bats … Inderdaad. Baby Driver heeft een hoog Tarantino-gehalte en zal voor fans van geniale dialogen en ranzig misdadige scènes dan ook een topper zijn. Maar Baby Driver heeft meer te bieden! We zien Ansel Elgort (dat is die ene van the fault in our stars) verliefd worden en een mindswitch maken. En dat allemaal in één meesterwerk van Edgar Wright.

  • A QUIET PLACE 21/06

Misschien eentje voor zij die geen examen hebben de dag nadien… A Quiet Place is een stille film. Een stille film omdat elk geluid dodelijk kan zijn. In deze horrorfilm gaat je hart sneller slaan van de spanning wanneer vrouwen bevallen en geen geluid mogen maken, omdat ze mogelijks vermoord kunnen worden. Een interessant concept en een geniale uitvoering, maar dit wordt geen ontspannend avondje uit.

  • SPIDERMAN: INTO THE SPIDER VERSE 24/06

Voor elke fan van Marvel, elke melancholische jongvolwassene die met heimwee naar zijn jeugd terug kijkt of gewoon voor iedereen die nood heeft aan een echte goede animatiefilm. Deze Spiderman won een Oscar, en hoe!

  • CALL ME BY YOUR NAME 26/06

Dé film van 2017 zou wel kunnen gezegd worden. Hoewel Call me by your name een cliché film over ontwakende liefde en seksualiteit onder de Italiaanse zon kan lijken, is het zoveel meer dan dat. Deze film scheen een nieuw licht op homoseksualiteit en vriendschap! Moet hier meer over gezegd worden? Gewoon gaan kijken, ookal heb je hem al 5 keer gezien…

PS: Het kan zomaar even heel erg druk worden, dus wees goed op tijd als je een plaatsje wil 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s