Hipster alert! Warhola opent spetterend het nieuwe cultuurjaar in het Depot

_MG_9730

© Rob Stevens

“Wat een openingsact?!” moet je gedacht hebben toen je Warhola op de affiches zag staan. Eén van de bekendste Belgische bands van het afgelopen jaar speelt zomaar gratis met cultuurkaart in het Depot. In tegenstelling tot alle vorige jaren werd het OpeningsUUR KULTUUR dit jaar in het Depot geopend dat dit jaar omwille van het tienjarig bestaan van de cultuurkaart zijn deuren opende voor het studentikoze publiek.

_MG_9923.jpg

© Rob Stevens

De avond werd mooi ingezet met het aanstormende talent van de Hasseltse Ruby Grace. Haar nummers spelen bewust met de kitschy elementen van de popmuziek die ze met haar enorm veelzijdige stem tot een zeer dansbaar geheel vormde.

_MG_9406.jpg

© Rob Stevens

Maar uiteraard kwam iedereen voor de hoofdact. Oliver Symons, één van de leden van Bazart—en ja, ook die van Junior Eurovisiesongfestival—overtrof alle verwachtingen en zette een vol cultuurjaar met pracht en praal in. Met twee drumstellen en een heel hipster aandoende outfit bepaalden zij het ritme waarop die avond zou worden gedanst. Meesurfend op het succes van Bazart, genoot de elektrische indiepop van Warhola het afgelopen jaar een enorm succes op de Belgische radiozenders en festivalweides. Dat leidde tot een show met veel bekende melodieën, maar ook een heel meeslepende show die mooi opgebouwd was om alle aandacht van het publiek te trekken. Al bij het tweede nummer van zijn act, “Promise”, nam hij het publiek op sleeptouw, een muzikale high die hij volhield tot het eind.

_MG_9738.jpg

© Rob Stevens

Voor sommigen een eerste kennismaking met de concertzaal, voor anderen een eerste kennismaking met wat de Belgische popmuziek te bieden heeft, voor nog anderen een mooie naam in een prachtige zaal. Het cultuurjaar is alvast spetterend geopend en laat het cultuurminnende deel van de Leuvense studenten al uitkijken naar de volgende UUR KULTUUR.

Warhola | Het Depot + UUR KULTUUR | 8 oktober 2019 20:30 | Het Depot | gratis met Cultuurkaart

_MG_9845.jpg

© Rob Stevens

Alle foto’s zijn gemaakt door Rob Stevens.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s