Aan de slag met eigen talent tijdens UUR KULTUUR

Acteren, musiceren, illustreren, dansen – tijdens UUR KULTUUR: Make your move keek je voor een keer niet vanuit de zaal toe naar andermans talent, maar stak je zelf de handen uit de mouwen. In samenwerking met Wisper werden er afgelopen woensdag tal van workshops aangeboden. Ik waagde me aan een initiatie hedendaagse dans. 

Het is even zoeken naar de locatie van de avond, de verborgen STELPLAATS, maar eens dat je er bent, opent zich een bruisende creatieve hub. STELPLAATS is de thuis van een zeefdrukatelier, fietsenmaker, nachtclub, skatepark, sportclub, repetitieruimte, polyvalente zaal en nog veel meer. Zoals de naam al doet uitschijnen, bevonden zich hier vroeger de oude stelplaatsen van De Lijn. Zelfs de oude carwash is nog aanwezig, zij het omgebouwd tot een sporthal. Daar trokken we naartoe voor de workshop hedendaagse dans. 

De zaal bood veel ruimte voor het bescheiden groepje dansers. Dat kwam goed uit want in hedendaagse dans is het net belangrijk om je bewust te zijn van de ruimte rondom je en die te leren invullen. Ter opwarming begonnen we ons te verplaatsen door de hal, al wandelend, draaiend, rollend. Daarna volgden enkele technische oefeningen en we sloten af met een kleine choreografie. Het is niet simpel om in slechts één les de veelzijdigheid van hedendaagse dans te tonen. Toch slaagde Wisper erin om ons te laten ervaren dat hedendaagse dans veel meer inhoudt dan een choreografie onder de knie krijgen. Je leert ook om je lichaam bewust te gebruiken in relatie tot de ruimte en in interactie met de andere dansers. 

Wil je zelf eens proeven van hedendaagse dans of wil je hier graag in verdergaan? Dan kan je vanaf dinsdag 12 november bij Wisper terecht. Dan beginnen de lessenreeksen ‘proeven van de hedendaagse dans’ (voor beginners) en ‘Hedendaagse danstechniek: partnerwerk’ (voor degenen met al meer ervaring). Wisper biedt daarnaast nog vele andere artistieke cursussen aan in beeld, dans, foto, literatuur, muziek en theater, dus neemt zeker eens een kijkje op de website. De lessen acteren en afro-house zijn jammer genoeg al volzet, maar je kan vanop de wachtlijst altijd nog een plaatsje proberen te bemachtigen.   

Make your move | Wisper + UUR KULTUUR | 6 november 2019, 19u | STELPLAATS | gratis met Cultuurkaart.

Cursussen Wisper | https://www.wisper.be | Locatie: OPEK | 25% korting op alle cursussen in Leuven met cultuurkaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s