Black Box Revelation, I think I like you (too)

Eindelijk zijn we in Het Depot om ons nieuwste album ‘Tattooed Smiles’ aan Leuven voor te stellen, grijnst Jan Paternoster woensdagavond voor een volle zaal. Inderdaad, we hebben er lang op moeten wachten, maar deze week kwam Black Box Revelation onze geliefde studentenstad eindelijk onderdompelen in hun nieuwste lading Belgische blues.

Met het eerste nummer van hun nieuwe plaat – ‘Kick the habit’ – trok de band het concert traag op gang. Het Leuvense publiek leek nog wat te moeten wennen aan de nieuwe nummers. Het vijfde album van Black Box Revelation toont dan ook een meer melancholische en rauwe kant van Paternoster en Van Dijck. What’s the point of conversation if we don’t talk? Explain my feelings for your cold at heart, zingt Paternoster verwijtend in ‘Bur-Bearing Heart’.

© Jonas Reubens

Pas wanneer ze het aanstekelijke ‘Gloria’ inzetten, van hun vierde album Highway Cruiser, ontdooit het publiek helemaal. Het refrein van ‘War Horse’ wordt wel zes keer opnieuw gespeeld op aansporen van het publiek. Een fenomeen dat zich wel vaker voordoet bij deze klassieker. Black Box Revelation wisselt die meer opzwepende nummers af met prachtige, trage nummers als ‘Yellow Belly’, een nummer over een verloren liefde, dat de band onlangs nog in een nieuw jasje stopte.

‘I drove back to my city
I bet my house still ain’t my home
I gotta wait ‘til the girl
That I love and lived with has moved on’

Dat niet alleen het publiek genoot, maakte Paternoster duidelijk door het lied ‘I think I like you’ op te dragen aan het Leuvense publiek. En dat herwonnen geloof in de liefde werd nog verder aangewakkerd met een extra dirty versie van ‘Love licks’. Multi-instrumentalist Jasper Morel, die zich voor het vijfde album bij de band heeft aangesloten, toonde dan weer met een krachtige gitaarsolo in ‘Sealed with Thorns’ zijn grote talent. Dat de mannen van Black Box Revelation weten hoe ze muziek moeten maken, moge wel duidelijk zijn.

© Jonas Reubens

Voor de fans van het eerste uur sloot Black Box Revelation het concert knallend af met ‘Set your head on fire’. Hoewel het publiek even nodig had om te wennen aan de nieuwe tunes van de band, wonnen Van Dijck, Paternoster én Morel toch snel de harten van alle Depot-gangers. Black Box Revelation, I think I like you too.

Black Box Revelation | concert | Het Depot | Woensdag 20 november 2019 | Korting met Cultuurkaart | https://www.hetdepot.be/concerten/black-box-revelation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s