Zondagse jazz met Sterrenkoning

Met Jazz op zondag zorgt STUKcafé voor een mooie afsluiter van de week; de perfecte remedie tegen de zondagavondblues. Dat dit een populair concept is, blijkt telkens weer aan de goedgevulde zaal, waar het zoeken is naar een plaatsje. Afgelopen week stond Sterrenkoning er op de planken. Deze band zorgde met een mix van ‘Spacy Hip Hop en Jazz Vibes’ voor een fijne achtergrondtune. 

De twee jonge talenten achter Sterrenkoning zijn Creo Cristoria en Seppe de Bleser, die elkaar leerden kennen aan het kunsthumaniora en het conservatorium. Voor Jazz op Zondag leefden ze zich afwisselend uit op de saxofoon en vulden ze de ruimte met zwoele beats en synthesizerklanken. Daarenboven bracht Sterrenkoning nog een special guest mee, Bart Felix, die zich liet gaan in vocale improvisaties. 

De jazzliefhebbers in het STUK kregen in primeur het nieuwe materiaal van Sterrenkoning te horen. De liveperformance daarvan stond echter nog niet op punt.  Aanvankelijk vloeiden de nummers dan ook niet echt in elkaar over. De pauzes tussen de acts maakten dat de toeschouwers de draad kwijtraakten en tussendoor hun gesprekken hernamen. Gaandeweg slaagden de muzikanten erin om meer eenheid te creëren met doorlopende beats en herhaalde patronen in de zang. Die herhalingen dreigden echter te soms overheersen, waardoor de muziek een monotoon kantje kreeg. Sterrenkoning verdween zo uit de spotlights en leek eerder sfeervolle achtergrondmuziek te brengen. Dat kwam verder ook door de muziekstijl die meer naar lounge toeleunde dan naar opvallende, bombastische jazz. Slechts af en toe zorgde de band voor een nieuwe dimensie, bijvoorbeeld met saxofoonimprovisaties of met Cristoria’s rapnummer, die de ogen van het publiek opnieuw naar het podium trokken.

Dat jazz zeer breed ingevuld kan worden, toonde Sterrenkoning. De muziek deed nu eens denken aan lounge, dan weer aan een dj-set. De artiesten moesten nog wat zoeken naar de live-uitvoering van de nieuwe nummers, waardoor de band het podium niet ten volle kon innemen, maar de muzikanten zorgden wel voor een gezellige avond met live-muziek. Want wat is er beter dan na een druk weekend bijpraten met een streepje jazz erbij? 

Sterrenkoning | concert | STUKcafé | Zondag 24 november 2019 | Gratis 

Voor meer gratis jazz kan je (bijna) elke zondagavond om 21u terecht in STUKcafé (Naamsestraat 96). De laatste twee concerten van dit seizoen zijn LUCA JAZZ op 1.12 en SAMALI op 8.12 (https://www.stuk.be/nl/programma/jazz-op-zondag-19-20)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s