TIP: Duik woensdag in de M-useumnacht

UUR KULTUUR schotelt je deze week weer een verpletterend, cultureel evenement voor: M-useumnacht in Museum M. Het belooft een editie vol muziek, relaxatie en gevarieerde expo’s te worden. En driemaal raden hoeveel je dat kost met een cultuurkaart… Inderdaad, helemaal niets!

Expo’s

Borman en Zonen

Met deze tentoonstelling zet Museum M een Brabantse houtsnijdersfamilie uit de late middeleeuwen weer op de kaart. Jan II Borman en zijn familie stonden bekend voor hun dynamische en gedetailleerde heiligenbeelden, retabels en grafmonumenten. Eind oktober schreef ik nog een tip voor deze tentoonstelling. Nu is het aan jullie om die tip ter harte te nemen!

The Waddle Show: A Counteract – Nel Aerts

Tijdens M-useumnacht kan je op een avond tijd van de middeleeuwen weer terecht komen in het bevreemdende doch vertrouwde heden. The Waddle Show: A Counteract van Nel Aerts is een eclectische en kleurrijke bom die ontploft in je gezicht. De tentoonstelling laat je kennis maken met vrolijke en absurde motieven waarachter een fragiele waarheid schuilt. Check ook zeker de tip van  blogger Jacoba Waumans over deze poëtische expo.

Béatrice Balcou

Een copycat in de kunsten, zo kan je de expo van Béatrice Balcou het best omschrijven. Balcou kopieert de werken van andere kunstenaars en stelt zo onze relatie tot kunst en de manier waarop het wordt geproduceerd in vraag.

De taal van het lichaam

In De taal van het lichaam wordt niet enkel onze kijk op kunst maar ook die op ons lichaam in vraag gesteld. Met deze tentoonstelling wil M Leuven via oude én hedendaagse werken uit haar collectie onderzoeken hoe het menselijk lichaam vorm krijgt in de kunst.

Vaste collectie

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de expo’s moet ook zeker een kijkje nemen bij de vaste collectie van M. Oude en hedendaagse kunst staan er naast elkaar.

Alle expo’s kan je de hele avond lang ontdekken.

Muziek

Aan muziek ook geen gebrek tijdens deze editie van M-useumnacht! Van 19.30u tot 20u zullen Tibetaanse hoorns je oorschelpen strelen. Van 20.15u tot 20.45u én van 21.15u tot 21.45u laat het Leuvens Universitair Koor het beste van zich horen. Hieronder vind je een lijstje van de andere concerten:

Monokimono (19.30u – 20u | 20.30u – 21.15u)

Monokimono, dat is de artiestennaam van Ben Tanghe. Hij brengt tijdens de M-useumnacht nummers van zijn eerste EP Kameleon. Kom wegdromen op de tunes van zijn nostalgische, Nederlandstalige muziek.

Brik Tu-Tok (22u – 22.45u)

Brik Tu-Tok is een muzikale samenwerking tussen theatermakers Maxim Storms (Brother Blue) en Linde Carrijn. Net zoals Monokimono brengt dit duo nummers van hun eerste album Greatest Hits dat vorige maand uitkwam. Zoals hun bandnaam al doet vermoeden is de muziek van Brik Tu-Tok bric-à-brac. Absurd, maar toch catchy. Niet alleen hun muziek is het ontdekken waard, want live zal dit duo je verbazen met hun excentrieke kostuums en dadaïstische choreografieën.

De rest van de avond kan je nog genieten van een DJ-set van Illament (22.45u – 23.45u).

Workshops

Origami (19.15u – 19.45u | 19.45u – 20.15u | 20.15u – 20.45u | 21.15u – 21.45u | 21.45u – 22.15u)

Altijd al willen weten hoe origami in elkaar zit? En ben je ook nog eens een echte plant mom? Dan zijn deze workshops iets voor jou! Karen en Els van Small Paper Things leren je in deze workshops een vaasje vouwen via de kunst van het papier vouwen.

Schrijf je snel in via https://www.kuleuven.be/cultuur/uurkultuur/20191204_museumnacht

VOLZET: Soundjourney  (21u – 22u | 22u – 23u)

Leg je neer, ontspan en spits je oren. Dat is de kern van deze workshops. Trillingen van de didgeridoo, een trom en gong nemen je mee op een inspirerende klankenreis.

VOLZET: Yomiqi (19.30u – 20u | 20u – 20.30u)

Nood aan extra tips om de stressvolle blokperiode door te komen? Dan is de workshop Yomiqi jouw redder in nood. Yomiqi is een combinatie van yoga, mindfulness en qi gong. Die gevarieerde mix zorgt ervoor dat je alle spanning van je af kan schudden. Een yogamatje hoef je niet mee te nemen; het is wel aangeraden om makkelijk zittende kledij aan te trekken.

De timetable vind je hier: https://www.kuleuven.be/cultuur/img-6/20192020/uur-kultuur/20191204-m-useumnacht/museumnacht-timetable-nl.jpg/image_view_fullscreen

M-useumnacht | Museum M | woensdag 4 december 2019 | GRATIS met cultuurkaart | https://www.kuleuven.be/cultuur/uurkultuur/20191204_museumnacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s