Preselectie Humo’s Rock Rally bracht rijp en minder rijp

Sofie Engelen zei het al: “We zijn 2020, zalig dat de Rock Rally vandaag om meer dan alleen Rock draait”. Zaterdagavond zagen we 10 beloftevolle artiesten/bands in verschillende genres en formaties het beste van zichzelf geven in het Depot, tijdens de voorrondes van de Humo’s Rock Rally.

De avond startte om 20u in het Depot met Hugs of the Sky, een neopsychedelische rockband met invloed van de Limburgse countryside (zo zeggen ze zelf). De muziek zat zeker en vast goed, maar hoewel de band al lang bezig is, straalde ze iets onwennig en ongemakkelijk uit. Ook de daaropvolgende Roselien en The Fatbirds gaven, in een totaal andere stijl weliswaar, een soortgelijk gevoel.

Roselien heeft al een benoemenswaardig cv bij elkaar geborsteld. Zo woonde zij in Londen en speelden zij reeds verschillende voorprogramma’s. Echter bracht ge vanavond een niet zo rijpe set als we zouden verwachten. Op de muziek was er weinig aan te merken, maar ze kon wat extra begeleiding of animatie gebruiken aangezien de aandacht van het publiek moeilijk vast te krijgen was.

De sfeer werd er zaterdagavond pas echt ingebracht door R-MIND. De jonge rapper is al bekend van Ketnet en VTM-Kids en die ervaring was duidelijk merkbaar. Op een mum van tijd had hij heel de zaal mee met zijn Nederlandstalige funky rap. Hoewel zijn stijl muziek niet echt mijn ding is, konden mijn heupen zich niet stil houden.

Mijn persoonlijk hoogtepunt van de avond speelde als vijfde. Met hun melancholische indiepop wist Arrandt het haar op mijn armen recht te krijgen. Deze Leuvense band bracht strijkers en tapijtjes mee en zette niet alleen een dromerige en melancholische set neer, maar wist zichzelf ook als ware ‘rock’ rally kandidaat te bestendigen door flink wat gitaren en loops door de boxen te knallen tijdens hun derde nummer. De zangeres deed zeker niet onder voor rapper R-MIND en wist het podium, of toch de restjes waar geen muziekinstrumenten stonden, makkelijk te vullen.

Vervolgens speelden Sell me your coat, een recht uit de jaren 90 geplukte punkband, een matige set. De spanning was dan ook groot, want zij speelden vlak voor de beloftevolle band She Bad. In het Leuvense en specifiek in het Depot is She Bad geen onbekende. De band loste de hoge verwachtingen toch niet helemaal in. Naast de overdaad aan stroboscopen en de gierende gitaren, was er weinig te horen. De stem van de zangeres, die wel wat te bieden heeft, ging op in het headbangen en de gitaren. Een echte show was het dan weer wel.

De tweede hiphop naam van de avond, DYCE stond twee jaar geleden als Rewind Productions in de finale van de Rock Rally. Hij spreekt vloeiend Spaans, Russisch, Engels en Nederlands en dat verwerkt hij dan ook in zijn nummers. Zijn sound sprong op één avond van reggeaton naar old school hiphop naar Russische pop.

Milpool was de volgende aan de beurt. Ze brachten een leuke Mac Demarco-vibe naar het Depot, maar leken wat weinig fut te hebben. Daarnaast gingen de teksten van de zanger volledig op in de effectjes van zijn micro. De avond werd afgesloten door New Trash. Zij brachten exact wat je ervan verwacht maar dan een beetje jonger, een nieuwe Trashy punk band. De jongste band van de avond wist het podium nog even schoon te vegen met een stevig paar gitaargeluiden, maar bevonden zich in het foute tijdperk voor echt succes…

De tweede voorronde van de Humo’s Rock Rally in het depot liet de kijker/luisteraar van alles horen. We hoorden harde rock, dromerige pop, indie en hiphop. We zagen bands, met drie, met vier en zelfs met 7 op het podium en we zagen individuele singer-songwriters of rappers met een dj. De sfeer zat er alvast in, nu is het wachten op het verdict van de jury…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s