JAKOMO laat je in hogere sferen vertoeven

Deze week kon u op WEERKLANK een concert meepikken van Humo’s Rock Rally 2020-finalist JAKOMO in een wel heel unieke setting. JAKOMO in een zeventiende-eeuwse kapel bleek een geschenk uit de hemel.

© Marie-Maxine Gieskens

Zonder er veel woorden aan vuil te maken, zet een driekoppige JAKOMO hun set in. De eerste klanken zetten de toon voor het vervolg van het concert. Ingetogen, troostend en uitermate intiem met een hoog dagdromen-is-toegestaan-gehalte. Ook de akoestiek nam je vanaf de eerste klanken mee op een innemende reis. Bestemming? Verlossing van de corona-moeë ziel. 

Als doorwinterde performers pasten ze hun anders eerder onbezonnen energieke act aan naar de noden van het publiek. De anders dansbare deuntjes werden op genuanceerde wijze – al zittend op een stoel net als het publiek – omgezet tot een beleving van welkom escapisme. Zo beleefde je JAKOMO dus nog niet eerder. 

Ondanks op papier eerder matige songteksten, wist JAKOMO geen enkel moment te vervelen en deden ze het publiek dieper wegzakken in hun klapstoeltjes. Leadzanger Julien wist naadloos af te wisselen tussen die typische zwoele en relativerende Belgische sound (denk een afgezwakte versie van het timbre van Warhaus) en een authentieke kwetsbare sound (tijdens ‘20 shades of you’). 

© Els Vanbekbergen

Een uitgelaten publiek trok de donderdagnacht in na een optreden van nauwelijks dertig minuten. Piekeren en dagelijkse beslommeringen stonden alvast niet meer op het schema van de aanwezige student. Voor de afwezige zondagsfanaten onder ons, beluister binnenkort eens hun nieuw album ‘Fastbreak’ op een maandagochtend, gewoon om die weer leefbaar te maken.

WEERKLANK: KU Leuven Cultuur x INUIT – JAKOMO – donderdag 22 oktober – KADOC – 2 EUR met de cultuurkaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s