Melanie: op zoek naar een toekomst

Femke De Beule en Bruno Vanden Broecke spelen samen in de kortfilm Melanie, die te vinden is op de Dalton website. De film is geregisseerd door Jacinta Agten, een Belgische regisseuse die al gekend is op het Film Fest Gent en het filmfestival in Leuven.

Melanie | Kortfilm.be & Kutfilm.be
kortfilm.be

Het hoofdpersonage Melanie is op zoek naar haar biologische vader in de hoop dat hij niet alleen maar een spermadonor blijkt te zijn, maar ook een echt figuur die misschien in haar leven kan komen. Ze vindt Patrick als mogelijke vader en ze besluiten om samen een DNA-test af te nemen. Alleen blijkt Melanie een andere gedachtegang te hebben over Patrick waardoor hun wegen al dan niet zullen scheiden.

De beginbeelden van de kortfilm geven al een duidelijk beeld waar het verhaal over zal gaan. Door de foto’s van mannen die als mogelijke vader voor Melanie kunnen zijn te laten zien, brengt dit meteen een beginsfeer, maar die draait helemaal om wanneer je de twee met elkaar hoort en ziet praten. Melanie weet niet zo goed of ze Patrick wel als meer dan een paar genen die ze heeft meegekregen bij de geboorte, wil zien. Melanie gaat dan ook constant op zoek naar een manier waar ze op elkaar lijken in de hoop de gelijkenissen niet te zien en te kunnen negeren.

Wanneer het einde nadert en Melanie de dagen aftelt naar de uitslag, wisselen zij en Patrick soms een paar woorden, al is hij meestal degene die het initiatief voor het telefoontje neemt.
Als het resultaat dan eindelijk binnen is, belt ze Patrick op om hem het goede of slechte nieuws te vertellen waarna het beeld zwart wordt met een laatste vraag van Patrick: ‘Zien we elkaar nog?’

En met die vraag laat de regisseuse de kijker met een hoopvol hart achter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s