The Other Me

Het kortfilmfestival van Leuven ging dit jaar online door en CLUB KULTUUR heeft dit jaar enkele kortfilms kunnen bemachtigen voor de cultuurleerlingen van de KU Leuven. The Other Me is daar één van. De Franse kortfilm is geregisseerd door Théo Clenet, Clara Lorente, Cédric Malet, Alexandre Mazelly, Alexia Oylataguerre, Rémi Portes Narrieu, Grégoire Soghomonian en brengt een prachtig en leuk verhaal over.

Arthur, het hoofdpersonage van de kortfilm, werkt in een groot bedrijf waar hij dag in dag uit zijn baas dient. Zijn schaduw daarentegen wil de wereld ontdekken en dit zorgt ervoor dat Arthur in een andere wereld terecht komt, een wereld waarin hij kan ontspannen en de rust zelve vindt.

Er wordt gebruik gemaakt van prachtige, kleurrijke beelden waarin de kijker zelf lijkt te ontspannen. Het heeft zijn eigen contrast met de grauwe, grijze werkplek waar Arthur het meeste van zijn tijd spendeert waardoor de kijker de sfeer van het verhaal zelf aanvoelt. Arthur lijkt in de andere wereld echt één te zijn met zijn schaduw wat een aangename balans is.

Door het verwerken van muziek en een paar zuchten en lachen van het karakter, krijgt de kortfilm iets internationaals. De makers gebruiken geen woorden waardoor het verhaal krachtiger overkomt omdat het geen specifieke taal naar voren trekt. Iedereen zou zich in Arthur kunnen herkennen en dat is het mooie aan dit verhaal. Het verbaast niemand nog dat we één willen zijn met onze verlangens en ons lichaam. Het einde van het verhaal is dan ook niet onder woorden te brengen.

The Other me is zeker een aanrader om eens tussen het studeren te doen ontspannen. Ook andere kortfilms vind je op de website van de KU Leuven tot het einde van de maand. Neem dus zeker een kijkje op de website: https://www.kuleuven.be/cultuur/uurkultuur/20210118_blokuurkultuur#CTA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s