Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen ~ ga ouderwets knutselen en fleur uw kot op!

Auteurs: Amber de Leener en Judith Leferink

Woensdagavond 24 februari, donderdagavond 25 februari (Engels) en woensdagavond 3 maart organiseerde de dienst KU Leuven Cultuur (UUR KULTUUR) een Origami workshop. Tijdens de eerste avond, tussen 20.30 en 21.30 uur, waren ongeveer 30 studenten samen aan het knutselen en ondanks het gebrek aan interactie was het best gezellig om anderen te zien knippen en plakken via zoom. Iedereen ontving de week voor aanvang een pakketje thuis met een informatieblad, 18 papieren in 6 kleuren, een lijmstift en draad. Zelf te verzorgen: een lat, schaar en potlood.

20.30 uur: klaar voor de workshop!

Via een zoomlink (zie onderaan dit artikel) schakelen we om 20.30 uur in, waar we de instructie stap-voor-stap uitgelegd krijgen in combinatie met Els die tegelijkertijd voordoet wat je moet doen. ‘Het is jammer dat je niet met elkaar kunt kletsen tijdens deze workshop’, stelt zij, maar verder is het best vermakelijk om ‘samen’ te knippen en te plakken, en ‘samen’ uit te zoeken wat er fout gaat.

  20.40 uur: de eerste mislukt altijd…?

Na eerst een eigenwijze poging om te knutselen zonder lat, blijkt secuur werken toch een vereiste. En ook het behouden van een brede plakstrook is een tip die ik bij de tweede poging ter harte nam. Na een paar keer oefenen vlotte het steeds beter en in een mum van tijd had ik een prachtige slinger hangen.

21.30 uur: het resultaat! Uiteindelijk staat het best gezellig, zo’n slinger op kot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s