“En de Oscar voor ‘De Slechtste Worp’ gaat naar Lore”

Donderdag 24 november trad Preparee op voor het goede doel ‘De warmste week’ in Pieter de Somer Aula. Het was een avond vol plezier en pratende zonnecrèmes. De spelers vonden bijna altijd wel een manier om van een suggestie uit het publiek een ware scène te maken. Tijdens een van de scènes speelden twee spelers blad steen schaar naast een vulkaan waarbij de verliezer als eerste in de vulkaan moest springen. Bij een andere scène dat plaatsvond in een “verlaten dorp” begon één van de spelers de scène met “Welkom bij Izegem waar nooit iets gebeurt”.

Het publiek werd gevraagd om “curieuze voorwerpen” mee te brengen waarbij de spelers de voorwerpen moesten weten te gebruiken tijdens de scènes. De speler genaamd Jef kreeg een tennisbal en deed alsof hij Woofy de hond was die graag achter balletjes aan liep. De speler genaamd Lore kreeg een fietshelm en wist dit heel creatief te gebruiken door de fietshelm rond haar buik aan te doen om alsof te doen dat ze zwanger was. Soms kunnen dingen ook wel mislopen. Wanneer de zwangere Lore de tennisbal voor Woofy-Jef zo ver mogelijk in het publiek wou gooien – “pas op, ik ga echt gooien”, waarschuwde ze het publiek nog-, gooide ze het per ongeluk naar één van de eerste rijen waarbij één van de toeschouwers geraakt werd. Ook dit voorval wisten ze te incorporeren in de scènes die volgden. Op een bepaald moment kregen de spelers per twee een “curieuze voorwerp” waarbij het team van Jef en Benjamin een Oscarprijs kreeg. Jef deed alsof hij net beviel van een baby – de Oscarprijs- waarbij Benjamin zei “zullen we hem Oscar noemen?” en erna “En de Oscar voor slechtste tennisworp gaat naar Lore!” waarna Lore de Oscar van harte accepteerde.

De highlight van de avond was de “persconferentie scène”. Jef werd gevraagd om de zaal te verlaten en aan de hand van suggesties van het publiek werd een willekeurige scène gecreëerd. De bedoeling was dat Jef de scène moest raden aan de hand van de vragen van de andere spelers die de rol van nieuwsreporters speelden. Het publiek kwam met de willekeurige scène “een bokswedstrijd tussen de groene Power Ranger -God hebben zijn ziel- en de groene Teletubby (Dipsy)”. Hoe zou Jef dat nou kunnen raden, dacht ik. Dankzij de reporters, waarvan er o.a. één werkte voor de Range Rover bedrijf en één Jef vroeg hoe hij het oké vond om dat te doen met iemand die “in een dip zat”, kon Jef uiteindelijk de scène raden.

Voor een andere scène vroegen de presentatoren het publiek een suggestie voor een “ondergewaardeerd sprookje” waarbij er iemand “Klein Duimpje” riep. Vier spelers vormden de vier overige vingers die op zoek gingen naar een Duimpje op Tinder. Toen ze Duimpje hadden gevonden, gingen ze op pad. “Ik wijs wel de weg!”, zei de wijsvinger. Duimpje was niet zo mooi als op de foto’s, maar de moraal van het verhaal was dat men naar de binnenkant moet kijken en niet naar het uiterlijk. Uiteindelijk accepteerden de vier vingers Duimpje en vormden een hele hand en wonnen zo het Jaarlijkse Toernooi Vingerspelen. Eind goed, al goed.

De spelers wisten niet alleen hoe ze moeten improviseren, ze weten ook wat te doen in tijden van nood. Wanneer Benjamin zijn micro opeens niet meer werkte, kwam Jef half-bukkend dichter bij hem staan waarbij Benjamin in Jef zijn micro kon spreken. Niet alleen de spelers waren geweldig, ook Michiel de pianist zorgde ervoor dat de avond onvergetelijk werd. Bij de “piano overvloed” scène, moest Michiel voor elke speler zijn/haar voetstappen een apart deuntje spelen. In het begin lukte dit nog, aangezien er maar twee spelers op het toneel stonden. Zodra de andere spelers mee begonnen te doen, begon Michiel ook met zijn voet piano te spelen. Een ware muzikale chaos.

De tijd vliegt -zoals de tennisbal van Lore- als je het leuk hebt en dat geldt ook voor de Preparee voorstelling. Voor we het wisten was het einde al in zicht en deden de spelers nog één laatste scène. Er werd hen gevraagd om “de slechtste burgemeester” na te doen. “Hallo burgers van Mechelen… uh Machelen”, zei Benjamin. “Ik ben hier zo slecht in”, zei Pieter-Jan die hamburgers aan het bakken was in de McDo.

De presentatoren kondigden de volgende voorstellingen alvast aan voor degenen die al stonden te popelen voor meer. De Try-Outs zijn binnen een paar weken op 8 december voor zij die zich geroepen voelen. De volgende voorstelling zal pas in maart plaatsvinden. Voor meer informatie, zie de site van Preparee .

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s