Lore Evens

10417454_10204325366514231_5286084580070097975_n
Naam: Lore Evens
Studie: pedagogische wetenschappen (optie orthopedagogiek)
Expertise: literatuur en theater


Houdt van:
nachtelijk schrijven, cappuccino met melkschuim, optimistische mensen, de verschillende kleuren van herfstbladeren, een boek vol post-its, de kleine dingen in het leven, mensen die zich vrijwillig ergens voor inzetten, oversized sjaals, hippe boekenwinkels, ouderwets kaartjes schrijven & de schoonheid van de natuur
Houdt niet van: opstaan met een wekker, blindelings de groep volgen & de negatieve invloed van de sociale media
Levenswijsheid: “Voici mon secret. Il est très simple: on ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.” – Antoine de Saint-Exupéry (Le Petit Prince)

Lore Evens (1991) studeert pedagogische wetenschappen aan KU Leuven. Na de professionele bachelor toegepaste school- en pedagogische psychologie,  het verkort traject lerarenopleiding én het werkleven te hebben ervaren, had ze de studeerkriebels met andere woorden dus nog steeds te pakken. Maar naast de studeerkriebels zijn er ook haar lees- en schrijfkriebels! Wat ze dan ook zo leuk vindt is om te ontdekken hoe een schrijver zijn woorden op papier brengt. Het zal dan ook niet verbazen dat haar boeken altijd vol zitten met post-its. Enkele jaren geleden startte ze met het schrijven van boekrecensies voor De Leesfabriek, waar ze nu ook redactielid bij is. Kortom, met haar hoofd in de boeken is ze altijd overal!