Jacoba Waumans

IMG_2321Naam: Jacoba Waumans
Studie: taal- en letterkunde (Nederlands-Italiaans)
Expertise: literatuur, film, expo
Houdt van: verdwalen in een vreemde stad, nutteloze dingen fotograferen (het liefst de combinatie van de twee), foute Italiaanse tv, lange treinreizen, rode lipstick en chaotische oude boekenwinkels.
Houdt niet van: oude spullen weggooien, kerstmarkten, genieten op commando, zinnen die beginnen met “ik ben geen racist, maar” en haar eigen uitstelgedrag.
Levenswijsheid: “I think everybody should be nice to everybody.” – Andy Warhol

Als kind liep Jacoba (°1997) zo vaak rond in de muziekacademie dat sommige kwatongen beweerden dat ze er stiekem een eigen slaapkamer had. Celloles, orkest, toneel en tekenschool kleurden jarenlang haar woensdagen en zaterdagen, en thuis was er altijd wel tijd voor een dagje museum of een goede film. Verder bestond het interieur van haar slaapkamer grotendeels uit stapels boeken en ontwikkelde ze een lichte obsessie met taal en mooie woorden. Geen wonder dus dat ze na de middelbare school haar hart volgde toen dat haar richting taal- en letterkunde wees. En toen ze een semester in Firenze studeerde, verloor ze dat hart aan alle grote en kleine kunst die er elke dag haar pad kruiste. Ooit wil ze de wereld ontdekken, maar daarmee begint ze voorlopig in Leuven, met haar cultuurkaart en deze schrijfsels.

Advertenties