Jacoba Waumans

IMG_2321Naam: Jacoba Waumans
Studie: master kunstwetenschappen
Expertise: literatuur, film, expo
Houdt van: verdwalen in een vreemde stad, nutteloze dingen fotograferen (het liefst de combinatie van de twee), karaoke met Italiaanse eighties-hits, lange treinreizen, chaotische oude boekenwinkels en rode lipstick.
Houdt niet van: geen rode lipstick meer kunnen dragen sinds de mondmaskerplicht, rococoschilderijen, kerstmarkten, gender reveal party’s, woordspelingen van het type “Le(u)vensgenieter” en haar eigen uitstelgedrag.
Levenswijsheid: “Art makes nothing happen in a way that makes something happen” – Ali Smith

Als kind liep Jacoba (°1997) zo vaak rond in de muziekacademie dat sommige kwatongen beweerden dat ze er stiekem een eigen slaapkamer had. Celloles, orkest, toneel en tekenschool kleurden jarenlang haar woensdagen en zaterdagen, en thuis was er altijd wel tijd voor een dagje museum of een goede film. Verder bestond het interieur van haar slaapkamer grotendeels uit stapels boeken en ontwikkelde ze een lichte obsessie met taal en mooie woorden. Geen wonder dus dat ze na de middelbare school haar hart volgde toen dat haar richting taal- en letterkunde wees. En toen ze een semester in Firenze studeerde en een jaar in Bologna onderzoek deed, voedde alle grote en kleine kunst die er elke dag haar pad kruiste haar honger naar een tweede master kunstwetenschappen. Ooit wil ze de wereld nog verder ontdekken, maar daarmee begint ze voorlopig in Leuven, met haar cultuurkaart en deze schrijfsels.

(Lees hier Jacoba’s artikels)