Tip van april: HEKEROCK

Hekerock, het ééndagsfestival georganiseerd vanuit Chiro Hekeko, vindt zaterdag 16 april plaats in Kessel-Lo en het belooft een ijzersterke editie te worden. Niet alleen is er een extra podium, maar vooral de line-up is veelbelovend. Ben je dus geïnteresseerd in een leuke sfeer op een bescheiden chirodomein met de best mogelijke bands denkbaar? Koop dan snel en gemakkelijk je ticket online en lees hieronder wat je mag verwachten voor een deal van slechts 6 euro.

1396948_835377829941501_766769791001857709_o

HOOFDPODIUM

13133330_804205193013981_8957005617005057530_n.jpg

Anke Lips

De spits op de main stage wordt afgebeten door een band die slechts een handvol maanden geleden is samengesteld en in die tijd hard heeft gewerkt aan enkele eigen nummers. VoorVocht is een vierkoppige band die bestaat uit Vic, Dauwe, Thijs en Lips. De bandnaam is zowel excentriek als veelbelovend en of hun muziek dat ook zal zijn, valt af te wachten. Daags voor Hekerock debuteert VoorVocht op het podium met een eerste optreden in de Blauwe Kater. Kom dus zeker ook naar ‘Kater Voor Later’ om 21:30 om een preview van VoorVocht te zien. Op Hekerock spelen ze dus om 15u voor de eerste keer voor het echt grote publiek en dat direct op de main stage. Komt dat zien!

Tea With Tigers is de winnaar van Hekerock Collecting en met die winst verzekerden ze hun plaatsje op dit prestigieuze festival. De vijf theedrinkende tijgers zijn alleszins geen groentjes. Al in de lagere school zorgden Bob Moons, Hannes Verheyden en Wietse Thomas voor het afscheidsconcert van de zesdejaars in De Ark en nog steeds spelen ze hun legendarische Seven Nation Army voor het grote publiek. Met Elisabeth Devroe en Robin Huysmans werd de band later vervolledigd en ondertussen hebben ze al op affiches van Imagine, Wild in’t Park, Zomerjacht Rockrally en Festivalocal gestaan. Deze indiepop/rock-band is dus zeker niet aan hun proefstuk toe, al is het afwachten hoe hun nieuwe singles, als onder andere ‘The Room’, live klinken.

The Hipster Jugend speelde al op Rockvonk, de preselecties van Humo’s Rock Rally, Jammin’ With Fonske en Maanrock. De elektropoppers, bestaande uit Linde, Nick en Bram, verdienen ondertussen dus wel een spot op de main stage en dat is op Hekerock niet anders. Check dat uit, voor ze op zomertour gaan door Australië.

De ska-band Pastis is al jarenlang actief en zullen u op het hoofdpodium van Hekerock niet doen laten stilstaan. Trek uw dansbenen maar aan want Nele, Bert, Sander, Mattijs, Kasper en Seppe zorgen voor de opzwepende sound!

Kobiye brengt een mix van soul, hiphop, jazz en lounge. Studio Brussel liet deze talentjes niet aan zijn neus voorbij gaan en dus stonden de mannen dit jaar te schitteren in De Nieuwe Lichting. De week voor Hekerock vertoeven Yassin, Niel, Jelle, Willem-Alexander en Wesley een week in Zweden om een live set voor de zomer in elkaar te steken. Tegen 16 april staan de mannen dus wel scherp voor een stevige performance. Kom in de stemming met het bangelijke ‘The Experiment‘. Een must-see, zonder meer!

Over een headliner gesproken! STIKSTOF! Helaas, helaas, geen Slongs Dievanongs zoals vorig jaar, maar wel deze Brusselse hiphopband die Couleur Café mocht inkleuren deze zomer. En met een nieuw album op zak, passeert Stikstof dus 16 april de chirolokalen van Hekeko. En of het een feestje gaat zijn!

ANDERE PODIA & DIVERS

Verder ook nog muziek van: Mon, ICARUS, Small Mooring en Lucas (van Funk’l & Guru).

& DJ-sets van: Felson invites Ti Ta, Düne, Pandes en Moodprint (van Tangram Records).

En na 24u is het groot feest met Trime, Fella, Standaard en Octaaf !
Met andere woorden, voor ieder wat wils.

Een zware bierstand zal aanwezig zijn, met daarin het A tot Z van het goudgele gerstenat vertegenwoordigd. Daarnaast nog eetstanden, henna, chillspots, live-art en nog véél meer om je hartje te bekoren.

Nog niet overtuigd? Onmogelijk! Voor zo’n prijs, zó’n festival, da’s ongezien. Het gros van de beste Leuvense jonge bands is présent, en dat aangevuld met enkele niet-Leuvense kleppers. Het belooft dus een straffe editie te worden, zeg dat ik het gezegd heb!

Praktisch:

Georganiseerd door Chiro Hekeko, in samenwerking met MijnLeuven en Provincie Vlaams-Brabant. Met speciale dank aan Lise, Rune, Astrid, Judith, Milan en Felix.

13133330_804205193013981_8957005617005057530_n.jpg

Advertenties

Een gedachte over “Tip van april: HEKEROCK

  1. Pingback: Lo Rock Café: een klein verslag over 3 grote talenten | CLUB KULtuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s