TIP: Stille Nacht in 30CC

Drukte valt heden ten dage niet te omzeilen. Gelukkig poogt 30CC met Stille Nacht een kleine pauze in te lassen. Dit jaar wordt het programma uitgetekend door Kristien Bonneure, schrijfster van Stil Leven, een pleidooi voor verstilling in mozaïekvorm. Samen met haar genodigden gaat ze in op het concept van de stilte en zal ze de toeschouwer zodoende gidsen langs onontgonnen oases van rust.

Allereerst zal de stilte verzelfstandigd worden in haar tekstuele component. Vrienden van de stilte in dit onderdeel betreffen onder meer: columnist Bernard Dewulf, minnaar van het alledaagse, dichter Roland Jooris, aanbidder van het kunstzinnige, en schrijfster Ann de Craemer, liefhebster van de nostalgie. De overgang naar het muzikale luik zal geschieden onder aanvoering van het Nederlandse duo Snijders en Worms.

Dat ook muziek rust in je hoofd kan brengen, heeft Christina Vantzou begrepen. Door de minimalistische ambient van deze dame, zal je je als luisteraar wanen in een dystopische sciencefictionfilm. Will Samson zal je dan weer met zijn akoestische klanken meenemen op reis, zonder dat je daarvoor een stap hoeft te verzetten. Eindigen doet Leuvenaar Illuminine (Kevin Imbrechts) met een teaser van zijn geheimzinnige project dat bij momenten de herinnering oproept aan Nils Frahm, genodigde van vorig jaar. Een oorverdovende stilte, zo u wilt.

Snak je naar innerlijke rust? Laat deze kans dan niet schieten. Tickets zijn nog steeds beschikbaar, en de durvers kunnen op vertoon van hun cultuurkaart de avond zelf nog een ticket aan halve prijs binnenrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s